Metaller

 

 

Til produktion af vores smykker anvender vi forskellige metaller og overfladebehandllinger. Alle smykkerne er naturligvis cadmium- og nikkelfrie.

 

Sølv

Til sølvsmykker anvender Blicher Fuglsang sterling sølv, der betegnes 925. Betegnelsen skyldes, at 925/1000 af legeringen er rent sølv - finsølv - der, ligesom finguld, er et meget blødt materiale. De resterende 75/1000 er kobber, som blandes i sølvet for at give det styrke og holdbarhed.

Alle vores smykker er massive og lavet i 925 sterling sølv. Vi arbejder med forskellige overflader hvilket fremgår af hvert enkelt smykke.

 

Overfladebehandlinger

Rhodinering: Smykkerne er belagt med metallet rhodium. Det giver en flot og klar glans og man undgår at smykkerne løber an – derfor kalder vi smykkerne for plejefri.

Guldbelægning: Vi bruger 18 karat guld til vores guldbelægninger. Selvom vi har valgt en forholdsvis slidstærk overflade slides belægningen over tid. Specielt ringe slides. Hvis et forgyldt smykke løber an kan det renses i sølvrens.

Oxidering: En oxidering er en kemisk behandling af smykket som langsomt slides af. Når smykket slides forsvinder det sorte og smykket får ”hvide” kanter hvilket i vores øjne kun gør smykket smukkere. Et oxideret smykke må ikke komme i sølvrens.

 

Stål

Stål er en legering af jern med kulstof. Stål bruges til mange forskellige formål, inklusiv til produktion af smykker. Stål kan ligesom sølv overfladebehandles. 

 

Guld

Det pureste guld kaldes finguld og betegnes 24 karat. Finguld er meget blødt og for at kunne fremstille smykker, må man legere finguldet med andre metaller som fx sølv, kobber eller palladium.

Ved at blande metaller i guldet opnås samtidig forskellige nuancer. Fx giver meget kobber legeret i guldet en rød eller rosa farve. Skal guldet være hvidt, legeres det med palladium. Dette gør ikke guldet helt hvidt, så når hvidguldssmykker er færdigforarbejdede, skal de i et rhodiumbad, hvor smykket galvanisk får et ganske tyndt lag af hvid rhodium på overfladen. Dette lag slides, og med tiden må hvidguldssmykkers rhodinering genopfriskes.

 

Blicher Fuglsang anvender 18 kt. guld, og det færdige smykke stemples med firmaets navnestempel og med ædelmetallets holdighed, også kaldet renhed, som her er 585, idet 585/1000 af legeringen er rent guld.

 

Modtag nyheder, tips og trends før alle andreFØLG OS PÅ INSTAGRAM @BLICHERFUGLSANG
DEL DIN OPLEVELSE #BLICHERFUGLSANG OG BLIV VIST PÅ VORES PROFIL

Kundeservice: 7020 8122 - Telefontid man-tors kl. 8.30-15.30 og fre kl. 8.30-14.00
Bankinformation: Sparekassen Kronjylland, Reg: 6682 Konto: 14925457
Blicher Fuglsang A/S | Nordskovvej 2, 4300 Holbæk | info@blicherfuglsang.dk | CVR: DK31275237